Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres je u srijedu rano ujutro zatresao zgrade i probudio stanovnike čileanske prijestolnice Santiaga, no zasad nema izvješća o žrtvama ili štetama.


Potres magnitude oko 5,4 s epicentrom smještenim 36 km sjeveroistočno od grada osjetio se u 3:15 sati, objavio je Europsko-mediteranski seizmološki centar.

Vezani članci Šest mjeseci nakon snažnog potresa u Zagrebu - 2 Plenković uz pomoć EU-a obećava "kvalitetnu i održivu" obnovu od potresa Šteta od potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu Prvih 89 milijuna eura iz Bruxellesa za obnovu Zagreba je već isplaćeno, uskoro bi trebalo stići mnogo više

Čileanska spasilačka služba objavila je da nema nikakvih izvješća o štetama na infrastrukturi, dok je čileanska mornarica objavila da potres nije izazvao uvjete pod kojima bi se duž obale mogao pojaviti veliki plimni val cunami.

Svjedoci u čileanskom glavnom gradu posvjedočili su da se potres vrlo snažno osjetio u gradu.

Čile, koji je smješten na "pacifičkom vatrenom prstenu", ima dugu povijest potresa, uključujući najjači ikad zabilježen u povijesti, koji se dogodio 1960. i imao magnitudu 9,5. (Hina)