Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već drugi u tjedan dana

Potres od 7,2 stupnja u Tihom oceanu, moguć tsunami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do potresa jakosti 7,2 stupnja došlo je u četvrtak između Salomonskih Otoka i Papue Nove Gvineje, u Tihom oceanu, a potres bi mogao izazvati lokalni tsunami, najavio je Američki geofizički institut.

Do potresa je došlo na dubini od 22 kilometara, 149 kilometara jugozapadno od najbližeg grada Pangune, u Papui Novoj Gvineji, te na 642 kilometra od glavnog grada Salomonskih Otoka Honiare.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama

Centar za uzbunu od tsunamija u Tihom oceanu upozorio je na "moguće opasne valove tsunamija na obalama smještenim u opsegu od 300 kilometara oko epicentra".

Radi se o drugoj uzbuni od tsunamija ovog tjedna u tom području. Potres jačine 7,4 i uzbuna od tsunamija proglašeni su u utorak na otoku New Britain, no opasnost je prošla bez materijalne štete i ljudskih žrtava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene