Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treće podrhtavanje tla u dva tjedna

Snažan potres magnitude 6.5 prema Richteru pogodio Filipine: "Bio je vrlo snažan i dugo je trajalo"

Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 4
Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 4 Afp
Aktualno Galerija Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 2 Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 4 Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 3 Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/4 >>
Potres magnitude 6,5 pogodio je središnji Mindanao na jugu Filipina, zbog čega se barem jedan hotel na otoku srušio, ali nema izvješća o žrtvama.

Treći je to potres koji je pogodio to područje Filipina od 16. listopada. Hotel se srušio u gradu Kidapawan, u kojem su se nalazile i druge tvrtke, ali unutra nije bilo nikoga, rekao je gradonačelnik Kidapawana Joseph Evangelista.

Pročitajte i ovo seizmograf Rano ujutro Novi potres u Crnoj Gori: Epicentar je na istom području kao i prije dva dana Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..."

Epicentar potresa bio je 33 km sjeveroistočno od grada Tulunan u provinciji Cotabato, na dubini od 10 kilometara. "Bio je vrlo snažan i dugo je trajalo. Ljudi su počeli paničariti" i premjestili su se na otvorene prostore, rekla je za tamošnji radio zamjenica gradonačelnika Tulunana Maureen Ann Villamor.

Potres magnitude 6,6 od 29. listopada ostavio je najmanje osam mrtvih i više od 300 povrijeđenih. (Hina/M.V.)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene