Potres u Iranu (Foto: AFP)
Potres u Iranu (Foto: AFP) Foto: Afp

Potres magnitude 5,2 pogodio je u srijedu navečer područje u blizini iranskog glavnog grada Teherana, objavio je Seizmološki centar sveučilišta u Teheranu.


Stotine stanovnika su izašle na ulice nakon potresa koji je trajao desetak sekundi a zabilježen je oko 23,30 po lokalnom vremenu.

Vezani članci Obnova u Zagrebu: Startali mobilni timovi - 1 S radom krenuli mobilni timovi koji građanima pomažu ispuniti obrasce za obnovu oštećenih objekata Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 5 Stanovi im razrušeni u potresu, ali računi za pričuvu i dalje stižu: "Zašto bih platila ako će se zgrada srušiti? Ne želim da me prave budalom"

Vlasti su priopćile da zasad nema žrtava niti veće materijalne štete. Pozvali su stanovnike da ostanu mirni ali i da se pripreme za eventualne naknadne udare.

Po iranskoj televiziji, epicentar je bio četrdesetak kilometara zapadno od glavnog grada koji broji 8,5 milijuna stanovnika.

Prošloga mjeseca potres magnitude 7,3 pogodio je sela i gradove u iranskoj zapadnoj pokrajini Kermanšah uz granicu s Irakom. Poginulo je 620 osoba.  (Hina)