Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MAGNITUDE 5,2

Mjesec dana nakon smrtonosnog potresa: U Iranu se ponovno trese

Potres u Iranu (Foto: AFP)
Potres u Iranu (Foto: AFP) Foto: Afp
Potres magnitude 5,2 pogodio je u srijedu navečer područje u blizini iranskog glavnog grada Teherana, objavio je Seizmološki centar sveučilišta u Teheranu.

Stotine stanovnika su izašle na ulice nakon potresa koji je trajao desetak sekundi a zabilježen je oko 23,30 po lokalnom vremenu.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Vlasti su priopćile da zasad nema žrtava niti veće materijalne štete. Pozvali su stanovnike da ostanu mirni ali i da se pripreme za eventualne naknadne udare.

Po iranskoj televiziji, epicentar je bio četrdesetak kilometara zapadno od glavnog grada koji broji 8,5 milijuna stanovnika.

Prošloga mjeseca potres magnitude 7,3 pogodio je sela i gradove u iranskoj zapadnoj pokrajini Kermanšah uz granicu s Irakom. Poginulo je 620 osoba.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene