Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema uzbune za tsunami

Potres jakosti 6,3 stupnja u vodama Sumatre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jakosti 6,3 stupnja zabilježen je u petak u vodama indonezijskog otoka Sumatre, objavio je Američki institut za geofiziku dok je srodna indonezijska agencija odbacila opasnost od tsunamija.

"Nismo primili nikakvu informaciju o eventualnim štetama. Do potresa je došlo na moru, blizu otoka Mentawai, ali nećemo proglasiti uzbunu od tsunamija", kazao je Koko Widyatmoko, glasnogovornik Indonezijske agencije za geofiziku koja je magnitudu potresa procijenila na 6,1 stupanj po Richteru.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>> Broj poginulih u potresima u Kini skočio na 80

Epicentar potresa u podmorju lokaliziran je na dubini od 25 kilometara i 190 km od najbližeg grada, istaknuo je USGS.

Otok Sumatru, smještenu na sjeverozapadu indonezijskog arhipelaga, pogodio je 26. prosinca 2004. iznimno jak potres snage iznad 9 stupnjeva koji je izazvao tsunami na obalama desetak zemalja jugoistočne Azije, pri čemu je smrtno stradalo 220.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene