Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres jakosti 6,3 stupnja zabilježen je u petak u vodama indonezijskog otoka Sumatre, objavio je Američki institut za geofiziku dok je srodna indonezijska agencija odbacila opasnost od tsunamija.


"Nismo primili nikakvu informaciju o eventualnim štetama. Do potresa je došlo na moru, blizu otoka Mentawai, ali nećemo proglasiti uzbunu od tsunamija", kazao je Koko Widyatmoko, glasnogovornik Indonezijske agencije za geofiziku koja je magnitudu potresa procijenila na 6,1 stupanj po Richteru.

Vezani članci Potres u Petrinji Počela isplata jednokratne pomoći nakon potresa: "Kad se donacije podijele na kućanstva, iznos nije onoliki koliki smo priželjkivali" Željko Rukavina Čelni ljudi Crvenog križa u Topuskom o naplati 12 kuna članarine od potrebitih: "Mi bismo ljudima vratili i duplo od toga samo da nismo dospjeli u medije", "Čovjek radi i griješi"

>> Broj poginulih u potresima u Kini skočio na 80

Epicentar potresa u podmorju lokaliziran je na dubini od 25 kilometara i 190 km od najbližeg grada, istaknuo je USGS.

Otok Sumatru, smještenu na sjeverozapadu indonezijskog arhipelaga, pogodio je 26. prosinca 2004. iznimno jak potres snage iznad 9 stupnjeva koji je izazvao tsunami na obalama desetak zemalja jugoistočne Azije, pri čemu je smrtno stradalo 220.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook