Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Signal slabi

Potraga za letom MH370: 'Uvjereni smo da smo locirali crnu kutiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski premijer Tony Abott rekao je kako je opseg potrage iznimno smanjen i da su vrlo uvjereni kako detektirani signali dolaze iz crne kutije.

Australski premijer Tony Abott rekao je u petak da su istražitelji uvjereni da znaju položaj crne kutije malezijskog zrakoplova koji je nestao u južnom Indijskom oceanu 8. ožujka.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo

Australija koordinira međunarodnu potragu koja se vodi na jugu Indijskog oceana kako bi se našla olupina nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa s leta MH370.

NAPETOST NA VRHUNCU: Australci detektirali još dva zvučna signala!

'Iznimno smo smanjili opseg potrage i vrlo smo uvjereni u činjenicu da signali koje smo detektirali dolaze iz crne kutije', rekao je Abott u Šangaju, a prenio Sky News.

'Došli smo do trenutka kada signal - onaj za koji vjerujemo da dolazi iz crne kutije - počinje slabiti', podsjetio je Tony Abbot. 'Nadamo se dobiti što je više mogućih informacija prije nego definitivno istekne signal', dodao je.

'Blizu smo. Ovo je najbolji trag do sada!': U Indijskom oceanu otkrivena tri signala

CNN javlja kako je nejasno o kojim točno signalima Abbot govori, jer prije petom 'pinga' u četvrtak još su četiri signala otkrivena tijekom proteklog tjedna.

Petak je 35. dan potrage za nestalim malezijskom letom. Otkriveni su novi detalji o letu, pa tako malezijski izvori tvrde kako je kapetan Zaharioe Ahmad taj koji je izgovorio posljednje riječi 'Laku noć Malaysian 370'. CNN-ov izvor tvrdi da u njegovo glasu nije bilo ničeg neobičnog, odnosno naznaka da je bio pod stresom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene