Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osam mornara poginulo je, sedam ih se smatra nestalima, a 15 je spašeno nakon brodoloma ruske ribarice u Japanskom moru, ispred obala ruskog krajnjeg istoka na temperaturi od -13 stupnjeva, objavio je u ponedjeljak lokalni istražni odbor.


Ukupno se na brodu nalazilo 30 osoba, 19 Rusa i 11 Indonežana. Deset spašenih pronađeno je u jednom čamcu za spašavanje, pet u drugom.

'Utvrđeno je da je osam osoba poginulo', kazala je Natalia Salkina, odgovorna za lokalni ogranak istražnog odbora koji citiraju ruske agencije ne navodeći nacionalnost mrtvih mornara.

'Prvotno je 18 mornara ušlo u čamac za spašavanje. Osam ih se smrznuo, pa su njihova tijela bačena u vodu' kako bi se spasio život ostalih, istaknula je Salkina.

Vezani članci Miješalica Vozač miješalice pokušao izbjeći sudar pa svejedno izazvao kaos na cesti Slika nije dostupna 99 godina nakon originalnog potonuo - Titanic II

>> Potonuo prenatrpani brod, utopilo se 18 ljudi, većinom djeca

Brod 'Chance 101' lokaliziran je u Japanskom moru, 50 km ispred sela Svetloe, u području Primorie.

Prema podacima istražnog odbora, val je prevrnuo brod prilikom jednog manevra po lošem vremenu. Istraga je otvorena zbog 'kršenja radnih propisa'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook