Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promrzli do smrti

Potonuo ruski brod, poginulo osam mornara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam mornara poginulo je, sedam ih se smatra nestalima, a 15 je spašeno nakon brodoloma ruske ribarice u Japanskom moru, ispred obala ruskog krajnjeg istoka na temperaturi od -13 stupnjeva, objavio je u ponedjeljak lokalni istražni odbor.

Ukupno se na brodu nalazilo 30 osoba, 19 Rusa i 11 Indonežana. Deset spašenih pronađeno je u jednom čamcu za spašavanje, pet u drugom.

'Utvrđeno je da je osam osoba poginulo', kazala je Natalia Salkina, odgovorna za lokalni ogranak istražnog odbora koji citiraju ruske agencije ne navodeći nacionalnost mrtvih mornara.

'Prvotno je 18 mornara ušlo u čamac za spašavanje. Osam ih se smrznuo, pa su njihova tijela bačena u vodu' kako bi se spasio život ostalih, istaknula je Salkina.

Pročitajte i ovo Razoreno ukrajinsko selo Napeta situacija Rusija poslala upozorenje Europi i SAD-u: "Ako to učinite uslijedit će razarajuća osveta" Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

>> Potonuo prenatrpani brod, utopilo se 18 ljudi, većinom djeca

Brod 'Chance 101' lokaliziran je u Japanskom moru, 50 km ispred sela Svetloe, u području Primorie.

Prema podacima istražnog odbora, val je prevrnuo brod prilikom jednog manevra po lošem vremenu. Istraga je otvorena zbog 'kršenja radnih propisa'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene