Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spakirati samo najnužnije je strani pojam saudijskom kralju Salmanu bin Abdulaziz Al Saudu


On na mjesec dana dugo putovanje po Aziji sa sobom "nosi" 2 mercedesa, svoje privatne pokretne stepenice i još 400 tona razno raznih potrepština.

Vezani članci Twitter, ilustracija (Foto: Press Association/PIXSELL) Bivši zaposlenici Twittera optuženi da su špijunirali za Saudijsku Arabiju Slika nije dostupna Sudijski kralj Abdullah daruje 15 milijuna eura sarajevskoj knjižnici

Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud sa sobom na put vodi i "vojsku" od 1500 ljudi kako bi ostvario gospodarske veze u Aziji - u cilju da preusmjeri gospodarstvo Kraljevstva i na druge grane i tako smanji svoju "ovisnost" o nafti.

Nakon četiri dana u Maleziji kralj Salman će otputovati u Indoneziju, a potom u Kinu i Japan.

Tvrtka PT Jasa Angkasa Semesta (JAS), koja se bavi zračnim prijevozom tereta, izvijestila je kako 81-godišnji kralj Salman sa sobom nosi 459 tona tereta, uključujući i dva Mercedesa S600.

Limuzine su stigle u grad Denpasar na Baliju već 18. veljače, baš kao i dva para pokretnih stepenica.

"Službeno smo zaduženi za kraljevu prtljagu i sav teret koji nosi sa sobom", kazao je direktor JAS-a Adji Gunawan te dodao kako će tvrtka za to trebati više od 570 osoba.

Gunawan je kazao kako je kralj Salman stigao u Maleziju s pratnjom od 600 osoba te da će im se u Indoneziji pridružiti još oko 800 ljudi, uključujući i ministre i prinčeve. Sveukupno, očekuje se delegacija od oko 1500 ljudi. Počeli su stizati u posljednja dva tijedna - i ukupno 36 letova. Zakupili su sav smještaj u tri luksuzna hotela u Kuala Lumpuru.