Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neredi u Grčkoj

FOTO Skrivaju lica: Posljednja skupina uhićenih hrvatskih navijača stigla na sud

Boysi dolaze na sud - 2
Boysi dolaze na sud - 2 KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/Pixsell
Aktualno Galerija Boysi dolaze na sud - 2 Boysi dolaze na sud - 2 Foto: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/Pixsell Boysi dolaze na sud - 8 Boysi dolaze na sud - 8 Foto: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/Pixsell Boysi dolaze na sud - 7 Boysi dolaze na sud - 7 Foto: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/Pixsell Boysi dolaze na sud - 6 Boysi dolaze na sud - 6 Foto: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/Pixsell +4 Boysi dolaze na sud - 5 Galerija 1/9 >>
Posljednjih 35 navijača izlazi pred sud.

Posljednja skupina Bad Blue Boysa uhićenih u Ateni nakon nereda i ubojstva AEK-ova navijača izlazi danas pred istražne suce. 

Sukobi su se dogodili u noći s ponedjeljka na utorak ovoga tjedna. Uhićeno je ukupno 105 navijača, među njima ima i grčkih, a za svih 70 koji su do sada izašli pred suca određena je mjera istražnog zatvora.

Mnogi strahuju da im suđenje Grčkoj, gdje se stvorila svojevrsna medijska hajka, neće biti pravično, a na to upozoravaju i tamošnji odvjetnici.

Upravo zbog toga obitelji uhićenih poslale su otvoreno pismo predsjedniku Republike, premijeru i pučkoj pravobraniteljici. Boje se da njihovi najbliži u grčkim zatvorima neće imati pripadajuća prava te traže svu diplomatsku i pravnu pomoć.

"Dosad se nismo obraćali javnosti, ali sada smo suočeni sa situacijom za koju trebamo pomoć hrvatskog Veleposlanstva. Imamo ljude koji će ići u zatvor, oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19 do 21 godinu. Idu u napučene zatvore, gdje može biti odmazde drugih navijača", rekao je Athanassios Kaimanakis, odvjetnik većine hrvatskih navijača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene