Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiv trenutak

FOTO Posljednje zbogom: Žirafa se oprostila od umirućeg čuvara...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dirljiv trenutak u kojem se žirafa oprašta od umirućeg čovjeka koji je proveo čitav svoj život čisteći životinjski kavez u nizozemskom zoološkom vrtu malo koga može ostaviti ravnodušnim...

54-godišnji zaposlenik zoološkog vrta, bolesnik koji ima završnu fazu raka, zamolio je zaposlenike u bolnici da njegov krevet nakratko smjeste u kavez u kojem se nalaze žirafe, u roterdamskom zoološkom vrtu.

U sceni koja će mnogima izmamiti suze na oči, jedna od žirafa o kojima je skrbio čovjek, kojeg mediji zovu Mario, dolazi do njega i daje mu poljubac za posljednje zbogom.

VIDEO: Mlada žirafa došla na svijet!

'Ove životinje su ga prepoznale i osjetile su kako s njim nešto nije u redu. Bio je to veoma poseban trenutak'
, izjavio je Kees Veldboer, osnivač fundacije Ambulance Wish Foundation, koja je financirala njegov prijevoz u zoološki vrt, a čija je misija omogućiti nepokretnim umirućim ljudima ostvarivanje njihovih posljednjih želja.

'Lijepo je biti u mogućnosti ostvariti nekome posljednju želju',
rekao je Veldboer, koji je ovu fundaciju osnovao 2007. godine.

Pročitajte i ovo Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj" Ilustracija Osigurano 300.000 eura Pokreće se akcijski plan protiv raka koji prijeti muškarcima, Beroš najavio: "Mobiliziramo sve resurse..."

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene