Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poskupio obilazak Bleda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilazak bledskog otoka i na njemu sagrađene stare crkve u kojoj se posjetiteljima prema legendi mogu ispuniti sve želje ako zazvone starim zvonom koji zbog toga zovu "zvonček želja" od prošlog je tjedna nešto skuplji jer je župa Bled za posjet toj turističkoj atrakciji počela naplaćivati dva eura po osobi.

"Odlučili smo se za naplatu ulaznice jer crkvu poslije 40 godina opet treba obnoviti, promijeniti krov i fasadu, a i drugi objekti su u slabom stanju", rekao je bledski župnik Janez Ambrožič.

Pročitajte i ovo Ilustracija, slovenske autoceste Policija apelira na svjedoke Autoceste u susjedstvu prepune natpisa: Pogledajte što znače Ilustracija Prijetnje sigurnosti Iz Slovenije stiže odluka koja bi mogla biti problem za hrvatski turizam

Podsjetio je da je crkva i dalje u svojevrsnom sporu s državom jer joj je nekada pripadao cijeli otok, ali ga je država nedavno
proglasila spomenikom kulturne baštine i tako izuzela iz procesa denacionalizacije.

Za odlazak na otok tradicionalnim čamcem, tzv. pletnom, turističko društvo naplaćuje 10 eura, a u čamac stanu 4 osobe. Skupine imaju 10 posto popusta, a mogu unajmiti i lokalnog vodiča.

Korištenje čarobnog zvona koje ispunjava želje i dalje je
besplatno, ali - bez jamstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene