Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajka namanje 80 posto djelatnika

Portugal: Željeznički promet paraliziran zbog štrajka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željeznički promet u Portugalu u utorak je potpuno paraliziran zbog 24-satnog štrajka željezničara koji prosvjeduju protiv zamrzavanja plaća, što je objavila vlada u sklopu programa štednje i uravnoteženja državnih financija.

'Štrajk je zahvatio između 80 i 90 posto djelatnika', rekao je Jose Manuel de Oliveira, koordinator sindikata radnika u željezničkom prometu (SNTSF), prenosi agencija Lusa. 'Željeznički promet se odvija s velikim teškoćama u cijeloj zemlji', rekao je glasnogovornik Portugalskih željeznica (CP).

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

Djelatnici prosvjeduju protiv četverogodišnjeg zamrzavanja plaća u državnom sektoru u sklopu vladinog programa stabilnosti i rasta za razdoblje 2010.-2013. kojim bi postojeći proračunski deficit s 8,3 posto BDP-a trebao biti smanjen na 2,8 posto. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene