Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željeznički promet u Portugalu u utorak je potpuno paraliziran zbog 24-satnog štrajka željezničara koji prosvjeduju protiv zamrzavanja plaća, što je objavila vlada u sklopu programa štednje i uravnoteženja državnih financija.


'Štrajk je zahvatio između 80 i 90 posto djelatnika', rekao je Jose Manuel de Oliveira, koordinator sindikata radnika u željezničkom prometu (SNTSF), prenosi agencija Lusa. 'Željeznički promet se odvija s velikim teškoćama u cijeloj zemlji', rekao je glasnogovornik Portugalskih željeznica (CP).

Vezani članci Sudar motora i auta Ovo se viđa samo u filmovima! Motociklist za dlaku izbjegao sigurnu smrt, pogledajte ovaj manevar! Parkiranje Svi s uzbuđenjem pratili kako će se izvući s parkirnog mjesta, ova snimka gleda se na rubu sjedala

Djelatnici prosvjeduju protiv četverogodišnjeg zamrzavanja plaća u državnom sektoru u sklopu vladinog programa stabilnosti i rasta za razdoblje 2010.-2013. kojim bi postojeći proračunski deficit s 8,3 posto BDP-a trebao biti smanjen na 2,8 posto. (Hina)