Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željeznički promet u Portugalu u utorak je potpuno paraliziran zbog 24-satnog štrajka željezničara koji prosvjeduju protiv zamrzavanja plaća, što je objavila vlada u sklopu programa štednje i uravnoteženja državnih financija.


'Štrajk je zahvatio između 80 i 90 posto djelatnika', rekao je Jose Manuel de Oliveira, koordinator sindikata radnika u željezničkom prometu (SNTSF), prenosi agencija Lusa. 'Željeznički promet se odvija s velikim teškoćama u cijeloj zemlji', rekao je glasnogovornik Portugalskih željeznica (CP).

Vezani članci Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Četiri glavne ubojice na cestama ove godine odnijele su 131 život, a jedan od njih opasniji je no što vozači misle: ''U nekom trenu postaje i gori prekršaj od alkohola'' Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Smrt na cesti: Medijski arhivi čuvaju sjećanja na autobuse strave na hrvatskim cestama

Djelatnici prosvjeduju protiv četverogodišnjeg zamrzavanja plaća u državnom sektoru u sklopu vladinog programa stabilnosti i rasta za razdoblje 2010.-2013. kojim bi postojeći proračunski deficit s 8,3 posto BDP-a trebao biti smanjen na 2,8 posto. (Hina)