Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širenje sukoba

Egipat u sve većem kaosu: Pucali na okupljene na molitvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobima između simpatizera i protivnika svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija, koji su izbili u nedjelju rano ujutro u gradu Port Saidu, ranjeno je 15 osoba.

Problemi su počeli u subotu kasno navečer, kada je grupa naoružanih muškaraca pucala na ljude koji su se u Port Saidu okupili na molitvi za žrtve ubijene u Kairu.

Ubojstva koja su se dogodila u subotu tijekom sukoba suprotstavljenih strana Egipat je gurnuo u još dublje nemire. Egipatsko ministartsvo zdravstva objavilo je da je u pucnjavi smrtno stradalo 65 ljudi, a članovi Muslimanskog bratstva izvijestili su da se još 61 osoba bori za život nakon žestokog napada snaga reda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro odluka Muslimansko bratstvo pred ukidanjem? Slika nije dostupna Rat na ulicama Kaira U Egiptu izvanredno stanje, ElBaradei dao ostavku

>> Krvava noć u Egiptu: U prosvjedima ubijeno najmanje 75 osoba

Zaposlenici hitne pomoći izvješćuju o 72 poginulih.

U jučerašnjim sukobima u Kairu policija je po izjavama očevidaca pucala na Mursijeve pristaše, a mnogi od ubijenih pogođeni su hicima u glavu, navode liječnički izvori. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene