Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snežana Petković se porodila na pločniku ispred bolnice u Čačku, jer joj medicinsko osoblje Hitnog odjela nije htjelo pomoći, već su je uputili na rađaonu.


Snežani su trudovi započeli 18 dana prije termina, pa su je suprug i šogor brzo vozili iz Goračića u 15 kilometara udaljen Čačak. No, na ulazu u bolnicu, ispred Hitne, počela je rađati u automobilu.

Vezani članci Akcija spašavanja (Foto: Screenshot/YouTube) ''Kako si uspjela?!'': Cura se zaplela u pojas na stražnjem sjedalu, spašavali je policija, hitna i vatrogasci Sugovornica Bernarda (Foto: Dnevnik.hr) Revolucija iz Francuske mogla bi pomoći mnogim ženama koje moraju na carski rez

Šogor Zoran Petković iz automobila je otrčao do medicinske sestre iz Hitne, ali ona ga je poslala u rađaonu udaljenu 200 metara. 'Naglasio sam da je porođaj u tijeku i da za takvo nešto nemamo vremena. No ona je slegla ramenima i rekla da ne zna kako nam pomoći. Bio sam van sebe od bijesa', rekao je Zoran.

Tada su dva pacijenta, od kojih je jedan bio u gipsu, uzeli kolica i priskočili rodilji u pomoć. U međuvremenu je već suprug Goran Snežanu iznio na pločnik, na koji je postavio deku, piše Blic.

>> Porod - magičan trenutak za svaku majku

Iz bolnice negiraju sve optužbe. Tvrde da nije bilo propusta u postupanju medicinskog osoblja, jer su Petkovićima trebale nepune dvije minute da odu do rađaone. Dodaju kako je osoblje bolnice reagiralo čim je čulo da je porođaj u tijeku i da su pružili neophodnu pomoć majci i djetetu.