Pornoglumica Stormy Daniels tužila je američkog predsjednika Donalda Trumpa u utorak navodeći da on nikad nije potpisao tajni ugovor koji je obavezuje na šutnju o "intimnoj" vezi između njih dvoje.

Galerija


Trump je opovrgnuo da je s njom bio u vezi. Daniels, čije je stvarno ime Stephanie Clifford, digla je tužbu u Los Angelesu tvrdeći da sporazum nije valjan te da ona može javno govoriti o svojem odnosu s Trumpom.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Počelo suđenje za opoziv Donalda Trumpa, vođa demokrata plan republikanaca nazvao nacionalnom sramotom Donald Trump u Davosu Trump u Davosu poručio da je vrijeme za optimizam i potpisao Inicijativu za sadnju bilijun stabala

Tužba, koju je njezin odvjetnik objavio na Twitteru, kaže da je potpisala i ugovor i pismo svojim estradnim imenom 28. listopada 2016. u danima prije američkih predsjedničkih izbora.

Trumpov odvjetnik Michael Cohen potpisao je ugovor isti dan, no Trump nije nikad, tvrdi se u tužbi.

"Sporazum o šutnji" kako se naziva u tužbi odnosi se na Trumpa kao Davida Dennisona i Cliford kao Peggy Peterson. U pratećem pismu uz sporazum otkrivaju se njihovi pravi identiteti, objašnjava se u tužbi.

Clifford u tužbi traži da viši sud u Los Angelesu proglasi sporazum i prateće pismo ništavnim.

Prema tužbi, Clifford i Trump imali su intimnu vezu koja je trajala od ljeta 2006. do sredine 2007., a uključivala je susrete na Lake Tahoeu i hotelu Beverly Hillsu.

Daniels je u intervjuu za časopis Touch Weekly 2011. rekla da je imala aferu s Trumpom nakon što su se upoznali na golf-turniru 2006. na Lake Tahoeu nedugo nakon što je njegova supruga Melania rodila sina Barona.

Cohen je rekao da je 2016., godine kad je Trump izabran, svojim novcem platio Clifford 130.000 američkih dolara. On je također kazao da ni Trumpova organizacija niti njegova kampanja nisu sudjelovali u toj transakciji, premda javno nije rekao za što je taj novac.

U tužbi se kaže da se u tajnom sporazumu navodi da svota od 130.000 dolara treba biti uplaćena na tajni račun ondašnjeg glumičina odvjetnika. Zauzvrat, ona ne smije otkriti ni jednu povjerljivu informaciju o Trumpu.

U tužbi se navodi da je Cohen nastojao ušutkati Clifford ne bi li zaštitio Trumpa te da se to i dalje nastavlja nesmanjenim intenzitetom. (Hina)