Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među nestalima i dijete

TAJFUNI I OBILNE PADALINE Najmanje troje mrtvih, više od 20 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon naglog prelijevanja nabujalih rijeka u Japanu te zbog poplava i klizišta tla na sjeveroistoku zemlje evakuirano je više od 100.000 ljudi. Najmanje je troje ljudi poginulo u poplavama, a ima i nestalih.

Kako prenose agencije, još jedna bujica je u petak ujutro preplavila područje sjeverno od Josa nakon obilnih kiša. U prefekturi Miyagi jedna je žena pronađena mrtva u automobilu koji je plutao, u prefekturi Tochigi poginule su dvije osobe, jedna u odronu tla, a druga se utopila, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Slika nije dostupna Izlile se rijeke Velike kiše u Japanu: Nestalo 10 osoba, oko 400.000 evakuirano

O broju nestalih mediji različito izvještavaju - CNN i Bloomberg pišu o 22, a Asia Times o 25 nestalih.

Oko 5.800 vojnika, policajaca i vatrogasaca je upućeno u poplavljena područja, objasnio je glasnogovornik vlade u petak, dok je 500 spasioca neprestano radilo tijekom noći, prema državnoj televiziji NHK.

Grad Joso ponovo nadlijeću helikopteri policije, vojske i nekoliko televizija, iznad rijeke Kinugawa koja se prelila i poplavila grad sa 65.000 stanovnika, oko 60 km sjeverno od Tokija.

Deseci tisuća bježe iz domova, vodom se širi nukearni materijal

U petak ujutro se izlila i rijeka u Osaki, u prefekturi Miyagi, gdje je evakuirano 1000 stanovnika. Proizvođač automobila Toyota je obustavio proizvodnju u tri tvornice u poplavljenim područjima Miyagi i Iwate.

Više od 100.000 osoba je naloženo da evakuiraju domove, dok će kiša koja je prestala padati u Tokiju, biti obilna u regiji Tohoku, prema prognozi Državne meteorološke službe.

Nekoliko tajfuna pokrenulo je obilne padaline na velikom dijelu japanskog otočja u posljednjih tjedan dana. Ciklon Kilo je pokrenuo obilne padaline nu području Tohokua.

Kilo se trenutačno premješta iznad Tihog oceana na istoku Japana u smjeru sjevera, prema Državnoj meteorološkoj agenciji. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene