Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašeno stanje prirodne nesreće

Tuzli opet prijete poplave i klizišta: Ugrožene obiteljske kuće, oštećeni mostovi i ceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje prirodne nesreće proglašeno je na području Tuzle nakon što su taj dio Bosne i Hercegovine ugrozile rijeke koje su se izlile iz korita nakon obilnih kišnih padalina a poplave su zaprijetile i nekim drugom dijelovima BiH, posebice na sjeveru i u središnjim krajevima te zemlje.

Gradski stožer civilne zaštite Tuzle odluku o proglašenju posebnih mjera zaštite građana i objekata donio je u subotu kasno navečer nakon što nabujali vodotoci ugrozili najmanje pedeset stambenih i gospodarskih zgrada, oštetili dio vodovodne mreže te neke mostove i ceste.

Pročitajte i ovo Obrana ugroženih područja od poplava (Foto: Dnevnik Nove TV) Sve službe brane ugrožena područja od poplava "Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" Slika nije dostupna Velike poplave u BiH Izvanredno stanje: Voda ulazi u kuće, aktivirala se klizišta, naselja su bez struje i vode

Voda je prouzročila i aktiviranje više klizišta.

Kako meteorolozi prognoziraju nastavak padalina sve do narednog vikenda, u Tuzli strahuju od novih šteta pa su počeli provoditi dodatne mjere pripravnosti.

Zbog izlijevanja vode otežan je promet cestama na krajnjem sjeveru BiH.

Lokalni su mediji izvijestili i kako je rijeka Lašva u središnjoj Bosni dosegnula kritičnu razinu te je kod mjesta Busovača vodeni val odnio jedan stariji most. (Hina)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene