Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Goleme štete

Najmanje 8 mrtvih: Nakon poplava, Španjolsku poharao i tornado

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U snažnom naletu tornada razrušen je zabavni park, pri čemu je ozlijeđeno 35 radnika koji su ga pokušavali razmontirati. Istovremeno, broj smrtnih žrtava od poplava porastao je na 8.

Nakon velikih poplava koje su u nekoliko južnih španjolskih pokrajina ubile najmanje osmero ljudi, istu je regiju poharao i tornado. Pučka veselica na središnjem trgu grada Gandije u Valenciji zbog nevremena je prekinuta, a dok su radnici radili na razmontiranju zabavnog parka, iznenada se stvorio siloviti tornado koji je oborio golemi kotač, sličan popularnom London Eyeu. Teško je ozlijeđeno najmanje 15 radnika, a njih još 20 prošlo je s lakšim ozljedama.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Tornado diže kuću u zrak Strašna oluja VIDEO Prizor koji ledi krv u žilama: Snažan tornado podignuo cijelu kuću u zrak

Istovremeno, u Andaluziji kao i u susjednoj regiji Murciji kiša je za sobom ostavila bujice blata po ulicama nekoliko sela, olupine prevrnutih automobila, ceste neprohodne zbog vode, srušeni cestovni most, te rijeke izlivene iz korita.

Nakon što se u petak ujutro jedna 80-godišnja žena utopila u Alori, blizu Malage u Andaluziji, regionalne vlasti objavile su još tri smrtna slučaja u okolici Almerije.

>> Posljedice poplava u Indiji osjeća 1,5 milijun ljudi

U regiji Murciji jedna je djevojčica smrtno stradala kao i dva muškarca."Dvoje mrtvih je u sektoru Puerto Lumbreras, pronađeni su u dva automobila, 65-godišnji muškarac i 10-godišnja djevojčica", kazao je glasnogovornik vlade Murcije. Još je jedan muškarac pronađen mrtav u automobilu u provaliji.

Približno 600 osoba evakuirano je iz svojih domova u Andaluziji, od kojih 300 u području Malage i 280 u Almeriji, prema podacima hitnih službi Andaluzije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene