Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraživanje koje su zajedničkim snagama proveli Pasport Index i agencija Statista, pokazuje koje su to najmoćnije putovnice u ovom trenutku.


Ljestvica najmoćnijih putovnica izrađena je s obzirom na broj država u koji je moguće ući s određenom putovnicom bez dodatnih viza.

Vezani članci Koronavirus u svijetu - Sve više slučajeva - 3 Španjolska prva u Europi ima 800 tisuća oboljelih, u Italiji bez maske ni na otvorenome: "Ne treba se šaliti s ubojitim virusom, to je pitanje poštovanja drugih" koronavirus, Španjolska Raste broj zaraženih, pa mnoge zemlje Europske unije ponovno uvode restrikcije: "Nema drugog izbora, jer je svaki dan sve gore"

Prvo mjesto ljestvice najmoćnijih putovnica na svijetu dijele putovnice Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država. Ukoliko ste vlasnik jedne od tih putovnica slobodno putujete u čak 147 država svijeta, piše The Independent.

KOLIKO JE SIGURNA VAŠA DESTINACIJA ZA ODMOR? Na ova mjesta nikako ne idite

Drugo mjesto dijele tri zemlje, a to su Njemačka, Južna Koreja i Francuska, a s njihovim putovnicama možete u 145 zemalja. Slijede Italija i Švedska koje otvaraju vrata 144 zemlje, a potom Singapur, Japan i Danska s čijom putovnicom možete posjetiti 143 zemlje diljem kugle zemaljske.

Na samom dnu ljestvice smještene su zemlje Solomonski otoci, Mianmar (Burma) i Južni Sudan. Njihovi žitelji mogu ući u samo 28 zemalja svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook