Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snježni pokrivač

Hladnoća pogodila Hrvatsku, zimski uvjeti na cestama u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veći dio sjevernih i središnjih predjela Bosne i Hercegovine u srijedu je osvanuo prekriven snijegom koji je u nekim dijelovima zemlje poput Sarajeva bio visine desetak centimetara što je prouzročilo poteškoće u prometu, izvjestile su službe za održavanje cesta i entitetski auto-moto klubovi.

U Hrvatsku je stiglo zahlađenje, a snijeg je zabijelio Gorski kotar. Temperatura se noćas u Ravnoj Gori spustila i do -2 Celzijeva stupnja. Mještani snijegom nisu iznenađeni, kažu da su na ovakve vremenske uvjete navikli.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Snijeg nije stvorio nikakve probleme u prometu, HAK poziva na oprez i zimsku opremu kreće li se na put. Naglo zahladnjenje moglo bi ipak ostaviti traga na poljoprivrednim kulturama. Snijeg je probleme prouzročio i Elektroprivredi BiH jer je došlo do niza kvarova na niskonaponskoj mreži pa je u prijepodnevnim satima dio naselja od Sarajeva prema Tuzli bio bez električne energije.

Hladnoća i snijeg donijeli su nevolje i voćarima jer su niske temperature i padaline zaprijetile mladim stablima voćki, ali i onima na zelenim površinama u gradovima.

Komunalna služba "Park" u srijedu je pozvala građane Sarajeva da pomognu u spašavanju stabala koja se lome pod teškim snijegom.

Meteorolozi predviđaju kako će se nestabilno vrijeme s padalinama uklučujući snijeg nastaviti sve do kraja tjedna, što bi moglo donijeti nove poteškoće u prometu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene