Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistan je ponovno otvorio rutu za opskrbu NATO-ovih vojnika u Afganistanu, deset dana nakon što je bila zatvorena zbog NATO-ovih zračnih napada u pograničnom području, izvijestilo je pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.


SAD se u srijedu ispričao Pakistancima zbog napada 30. rujna, u kojemu su ubijena dvojica pakistanskih vojnika, nadajući se da će Pakistanci ponovno otvoriti granični prijelaz Torkham na sjeverozapadu zemlje, ključan za opskrbu snaga ISAF-a. Pakistan je prolaz zatvorio odmah nakon navedenog izgreda.

Vezani članci Zabijen nož u stol Drama u zagrebačkoj školi: Pijan uletio na roditeljski sastanak, mahao nožem pa ga zabio u stol. Svladao ga bivši pripadnik ATJ Lučko Psi, ilustracija Horor u Josipdolu: Staford iskočio iz vozila i napao dijete (7) koje je bilo u pratnji oca pa ga teško ozlijedio

Ekstremisti u Pakistanu napadaju konvoje s cisternama, nastojeći prekinuti opskrbu ISAF-a. U zadnjem takvom napadu, u subotu rano ujutro, skupina naoružanih muškaraca na jugozapadu je zapalila gotovo 30 cisterni parkiranih ispred jednog restorana.

>> Pakistan: U napadu ubijeno 8 osoba povezanih s napadima u Europi

Glasnogovornik američkog veleposlanstva izjavio je kako je Washington pozdravio ponovno otvaranje graničnoga prijelaza, a napad u kojem su ubijena dvojica pakistanskih vojnika nazvao 'strašnom nesrećom'. (Hina)