Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP) odlučilo je u srijedu da se ponovo prebroje svi nevažeći glasački listići za izbor srpskog člana predsjedništva BiH, priopćeno je u Sarajevu.


Kako je objašnjeno u priopćenju SIP-a, takva odluka donesena je po službenoj dužnosti, a u tijeku novog brojenja posebno će se razvrstavati listići ovisno o tome jesu li nevažeći zbog toga što su bili neoznačeni ili je pak na njima nešto dopisivano. Svi akreditirani promatrači pozvani su nadzirati prebrojavanje kao i kandidati čija su imena na glasačkim listićima.

U utrci za srpskog člana predsjedništva BiH, po do sada raspoloživim podatcima, tijesno je pobijedio Nebojša Radmanović, kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika osvojivši nepunih deset tisuća glasova više od drugoplasiranog kandidata ujedinjene oporbe.

Vezani članci Planinar poginuo u lavini u BiH S planine Prenj evakuirano tijelo planinara stradalog u jučerašnjoj lavini Cijepljenje Sputnjikom, ilustracija Hrvati se za rusko cjepivo upisuju u BiH: "Iz Hrvatske ste? Ma daaa, možete se predbilježiti"

Radmanović, koji se na dužnosti srpskog člana predsjedništva BiH nalazio i u protekle četiri godine, na izborima 3. listopada dobio je ukupno 295.624 glasa. Njegov glavni protukandidat Mladen Ivanić iz Partije demokratskog progresa (PDP) dobio je 285.927 glasova.

Pri prvom brojenju utvrđeno je kako je više od 66 tisuća glasačkih listića bilo nevažećih. Ivanićev PDP je izrazio sumnju kako je u ovom slučaju riječ o izbornoj prijevari te je i prije najavio da će podnijeti zahtjev za ponovno brojenje nevažećih listića. (Hina)