Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ponovljeno glasovanje u Makedoniji se odvija mirno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovljeno glasovanje na desetinama birališta u Makedoniji na kojima su na parlamentarnim izborima 1. lipnja zabilježeni nasilje i nepravilnosti u nedjelju se odvija mirno uz manje incidente.

Kako je priopćilo Državno izborno povjerenstvo glasovanje u prijepodnevnim satima na 187 biračkih mjesta u području Tetova, Kumanova i Skoplja sa pretežito albanskim stanovništvom odvija se mirno, no na tri birališta u tetovskom selu Gorna Rečica nije uopće počelo jer su ukradene glasačke kutije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Zbunilo ga pitanje Procurila snimka: Poslušajte kako Vučić od novinarke naručuje koje pitanje želi čuti Slika nije dostupna Počelo ponovljeno glasovanje u Makedoniji, glasovi neće utjecati na ukupne rezultate

Na parlamentarnim izborima prije dva tjedna u sukobima vatrenim oružjem ubijena je jedna osoba, a osam ranjeno.

Izbore prati oko 500 predstavnika Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, Vijeća Europe, makedonske vlade, diplomatskog zbora i domaćih nevladinih organizacija.

Za izbore su najviše zainteresirane stranke Albanaca, Demokratska unija za integraciju i Demokratska partija, jer će o rezultatu ovisiti koja će od njih biti koalicijski partner u novoj vladi desnog centra premijera Nikole Gruevskog čija je koalicija pobijedila dobivši 48,2 posto glasova.

Na izborima 1. lipnja obje albanske stranke su dobile po 10 posto glasova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene