Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Haplogrupa R1b1a2

Polovica Europljana u rodu je s Tutankamonom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oo 70 posto britanskih muškaraca i polovica svih zapadnih Europljana u rodu su s egipatskim faraonom Tutankamonom, izjavili su genetičari u Švicarskoj.

Znanstvenici u centru za genealogiju DNK sa sjedištem u Zuerichu, iGENEA, rekonstruirali su DNK profil dječaka faraona, koji je sa devet godina došao na prijestolje, njegova oca Ekhnatona i djeda Amenhotepa III.

Rezultati su pokazali da je Tutankamon pripadao haplogrupi R1b1a2, koja pripada više od 50 posto svih muškaraca u zapadnoj Europi, što daje naznake da imaju zajedničkog pretka. Među današnjim Egipćanima toj haplogrupi pripada manje od jedan posto, navodi iGENEA.

'Bilo je vrlo zanimljivo otkriti da je on pripadao europskoj genetskoj skupini', rekao je direktor centra iGENEA Roman Scholz. 'Mislimo da je zajednički predak živio na Kavkazu prije oko 9.500 godina', kazao je Scholz za Reuters. (HIna)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Širom svijeta'' Upozorenje Europljanima: ''Nećete moći sigurno hodati ulicama'' Slika nije dostupna Kontroverzna izjava Therese May NOVI ŠOK Budućnost građana EU u Velikoj Britaniji je 'na kocki'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene