Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavka prihvaćena

Poljski veleposlanik u EU dao ostavku, navodno surađivao s komunističkom tajnom službom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska diplomatska misija u EU je u petak priopćila da je njihov veleposlanik Jaroslaw Starzyk podnio ostavku ministarstvu vanjskih poslova.

"Ostavka je prihvaćena. Razlozi za ostavku su osobne prirode", dodaje se u priopćenju poljske misije.

Pročitajte i ovo Gomila gnoja pred kućom ruskog diplomata - 2 Jasno poručili što misle VIDEO Rusku zastavu stavili na gnoj pa poručili: "Krajnje je vrijeme da ih protjeramo iz svoje zemlje!" Ilustracija Za podizanje standarda Poljska će dobiti 137 milijardi eura od EU-a: "To je hrpa novca, dobro ćemo ga iskoristiti"

Poljska misija ne navodi nikakve detalje glede razloga ostavke, no poljski internetski portal vijesti Onet.pl prenosi da neki dokumenti upućuju da je Starzyk možda kolaborirao s komunističkom tajnom službom.

Kako prenosi portal, dokumenti su navodno pronađeni u komunističkim arhivama, a iz dokumenata se naslućuje da su dosadašnjeg veleposlanika komunističke vlasti vrbovale na odsluženju vojnog roka.

Poljski zakon obvezuje dužnosnike u javnoj upravi, rođene prije 1. kolovoza 1972., da prije zapošljavanja prijave svoje veze i prirodu odnosa s komunističkim režimom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene