Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europa se smrzava

Poljska: U jednom danu od hladnoće umrlo 9 osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I diljem Europe ljudi se muče sa snijegom i ledom. Mnoge su škole zatvorene, ceste blokirane, a aerodromi zatvoreni. Zbog teških zimskih uvjeta zatvorene su i mnoge škole.

U njemačkom Hamburgu nesvakidašnji prizor - zaleđena luka baš kao i obala rijeke Elbe. Ledolomci imaju pune ruke posla. Moraju rijeku činiti prohodnom za brojne međunarodne teretne brodove.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

U Poljskoj je u samo jednom danu 9 osoba umrlo od hipotermije, odnosno pothlađivanja. Radi se o stanju pri kojemu tjelesna temperatura opada za više od 2 stupnja Celzijeva ispod zdrave razine, koja iznosi oko 37 stupnjeva Celzijevih. U nekim dijelovima Poljske ledolomci više uopće ni ne izlaze iz luka.

Nekoliko škola u susjednoj Srbiji i BiH zbog ogromnih količina snijega uopće ne rade. Srbijanska je Vlada, piše AP, već donijela odluku o zatvaranju osnovnih i srednjih škola na tjedan dana kako bi se uštedjelo na energiji ali i kako bi se zaštitilo djecu.

Škole su zatvorene i u Rumunjskoj gdje su čak i oklopna vozila, koja su prenosila pomoć, zapela u snijegu. Ovi ekstremni vremenski uvjeti nastavljaju se i dalje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene