Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je ocijenilo da je poljski parlament zadao ozbiljan udarac odnosima Moskve i Varšave kada je izglasao rezoluciju kojom poziva na priznavanje Staljinovih zločina i izjednačavanje gulaga i genocida.


'Žalimo što zakonodavna vlast Poljske zadiranjem u tu vrlo osjetljivu temu iznosi tendenciozne i politizirane elemente', stoji u priopćenju ruskog ministarstva.

Vezani članci Sporna rampa na kojoj je stradao dječak Planinarski savez Zagreba otkrio tko je postavio sajlu na kojoj je stradao dječak: "Ona je tamo od gradnje planinarskog doma" Vojarna - 1 Od derutnih zgrada koje vape za popravkom do "objekata za 21. stoljeće": Kakvo je stanje u hrvatskim vojarnama?

Poljski parlament rezolucijom je pozvao Ruse da priznaju Staljinove zločine, među kojima i pogubljenje oko 22.000 poljskih časnika u Katinskoj šumi, a također izjednačava gulag i genocid. Desetljećima je SSSR optuživao njemačku vojsku za masakr u Katinskoj šumi. Tek u travnju 1990. je sovjetski čelnik Mihail Gorbačov priznao odgovornost svoje zemlje, ali rusko pravosuđe odbija pokrenuti istragu o toj drami. (Hina)