Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojiti metanol

Poljska presudila češkom alkoholu: Zbog velikog broja smrti zabranili prodaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska je zabranila prodaju alkoholnih pića iz Češke nakon što je češka vlada petak potpuno zabranila prodaju svih alkoholnih pića koja sadržavaju više od 20 posto alkohola, jer je od trovanja alkoholom umrlo 19 ljudi.

'Glavna zdravstvena inspekcija izdala je jednomjesečnu zabranu svih akoholnih piča iz Češke, osim piva i vina', prenijela je novinska agencija PAP priopćenje ministarstva zdravstva.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Donald Tusk Izbori Poljski nacionalisti pobijedili na lokalnim izborima, ali Tuskova stranka pobijedila u većini regija

>> Češka: Domaći alkohol ubio osmero ljudi

Smatra se da su za smrtne slučajeve u češkoj krivi votka i rum iz domaće radinosti koji su sadržavali metanol a jeftino su se prodavali u dućanima i kioscima. Češka je policija uhitila 10 ljudi i zaplijenila 5.000 litara pića, kao i lažne etikete.

Smrtni slučajevi, koji su se počeli pojavljivati početkom mjeseca, najgori su slučajevi fatalnog trovanja alkoholom u posljednjih 30 godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene