Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sklopu EU snaga

Poljaci spremni u Mali poslati svoje vojne instruktore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska bi mogla u Mali uputiti svoje vojne instuktore kako bi pomogli regularnim snagama u borbi protiv radikalnih skupina, a Belgija se nada da bi francuska vojna operacija u Maliju mogla uskoro postati 'međunarodna operacija', doznaje se u petak iz poljskih i belgijskih službenih izvora.

'Europska misija bi mogla imati između 300 i 400 vojnih instruktora, a među njima bi se moglo naći desetak vojnih instruktora iz Poljske', kazao je poljski ministar obrane Tomasz Siemoniak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Prema njegovim riječima, još nikakva odluka o njihovom slanju nije donesena, ali je isključio sudjelovanje poljskih vojnika u vojnim operacijama.

>> Alžirska vojska avionima napala otmičare, više talaca ubijeno

U francuskoj vojnoj intervenciji u Maliju sudjeluje 75 belgijskih vojnika, a Belgija se angažirala i na logističnoj potpori toj operaciji slanjem transportnih zrakoplova.

'Želimo da ta operacija što prije postane međunarodna', kazao je šef belgijske diplomacije Didier Reynders za radio Europe 1.

Belgijski vojnici koji su već na terenu ne sudjeluju u borbenim djelovanjima pa su francuske postrojbe jedine koje se suprotstavljaju radikalnim skupinama koje su zaposjele sjever

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene