Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilska policija zaplijenila je 40 tona marihuane u faveli Complexo do Alemao, uporištu preprodavača droge na sjeveru Rio de Janeira koje su u nedjelju zauzele snage sigurnosti.


'Vojna policija sama je zaplijenila 20 tona. Ostalo su zaplijenili civilna policija i druge snage koje su sudjelovale u zauzimanju tog uporišta trgovaca drogom', izjavio je glasnogovornik tajništva za sigurnost Rija.

Vezani članci Pronađen laboratorij za uzgoj marihuane kod Opatije Pao "ratar" kod Opatije: Krao struju i u obiteljskoj kući uzgajao marihuanu Koronavirus u Brazilu Bolnice na rubu snaga: Južnoamerička država bilježi više od 300.000 umrlih od korone, brojke im i dalje vrtoglavo rastu

>> Brazilske vlasti preuzele nadzor u favelama

>> Rat u brazilskim favelama

Prigodom zauzimanja favele u nedjelju ujutro uhićeno je desetak osoba, a pronađena je i veća količina oružja. Policija je zaplijenila i oko 200 kilograma kokaina, a favela Complexo do Alemao je druga faveli koju su zauzele policijske snage u Riju u posljednjih tjedan dana. U sukobima je policija ubila najmanje 45 osoba za koje se vjeruje da su članovi kriminalnih skupina.

Brazilske vlasti do Svjetskoga nogometnog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. žele preuzeti kontrolu u nekoliko četvrti grada od narko trgovaca, uz raspoređivanje do sada neviđenih sredstava i snaga reda. U Riju gotovo 2 milijuna stanovnika živi u više od tisuću favela. (Hina)