Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident

Policija upala u školu i privela učenika zbog vrijeđanja predsjednika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesnaestogodišnji gimnazijalac iz turskog grada Konyje uhićen je i optužen zbog vrijeđanja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a taj je incident izazvao rasprave u zemlji, izvijestili su u četvrtak turski mediji.

Maloljetnik, član pokreta lijevog centra, optužen je da je vrijeđao predsjednika Turske u srijedu tijekom svečanosti, precizira informativni kanal CNN-Turk.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje Recep Tayyip Erdoğan Kratko priopćenje Turski predsjednik Erdogan poslao parlamentu na ratifkaciju članstvo Švedske u NATO-u

Tijekom govora na trgu u Konyji, islamističkom uporištu, mladić je Erdogana i njegov režim optužio za korupciju, precizira list Hurriyet.

Policija je došla po njega u školu i privela ga. On je pred sucem odbacio optužbe, ali je ipak zadržan u zatvoru, gdje mu prijeti četverogodišnja kazna.

Njegov odvjetnik je u četvrtak poslijepodne sudu predao zahtjev za njegovo oslobođenje, dodala je agencija Dogan.

Premijer Ahmet Davutoglu je na pitanje novinara o toj aferi, koja je izazvala rasprave na društvenim mrežama, branio odluku suda i rekao da svi moraju poštivati predsjednika.

Oporbeni zastupnik i bivši sudac Europskog suda za ljudska prava Riza Turmen je oštro kritizirao to uhićenje kojim se krši UN-ova konvencija o pravima djece.

Turska vlada koju je od 2003. do 2014. vodio Erdogan, koji je zatim postao predsjednik, bila je u ljeto 2013. na udaru javnih kritika, a veliki korupcijski skandal potresao je vladu u zimi 2013./2014.

Erdogan optužuje svog bivšeg saveznika imama u egzilu Fetullaha Gulena, koji je postao njegov najveći protivnik, da je organizirao taj skandal kako bi ga svrgnuo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene