Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništili modifiicirane usjeve pšenica

Policija upala u prostorije Greenpeacea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska policija zauzela je prostorije svjetski poznate udruge za zaštitu okoliša Greenpeace u Sydneyu nakon štu su aktivisti provalili u vodeći znanstveni laboratorij kako bi uništili pokusne primjerke genetski modificirane pšenice.

Tri aktivista Greenpeacea ušla su u sjedište Znanstveno-industrijskog istraživačkog centra (CSIRO) u Canberri i kosilicom posjekli genetski modificirane usjeve pšenice. Policije je nakon toga krenula u akciju zbog "nelegalnog upada na posjed i nanesene štete". Za sada nitko nije uhićen.

Australski državni ured za gensku tehnologiju je priopćio da je rizik od uništene pšenice za ljude i okoliš bio zanemariv, a CSIRO je ustvrdio da su uništeni mjeseci istraživačkog rada na usjevima koji bi bili zdraviji po ljude.

Čelni čovjek australskog Greenpeacea Steve Campbell tvrdi upravo suprotno. 'Postoje ozbiljni rizici povezani s GMO pšenicom, rizici po zdravlje, naš okoliš i naše gospodarstvo', kazao je Campbell. Odlučno tvrdi da vlada te rizike ignorira i prikriva. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene