Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska policija zauzela je prostorije svjetski poznate udruge za zaštitu okoliša Greenpeace u Sydneyu nakon štu su aktivisti provalili u vodeći znanstveni laboratorij kako bi uništili pokusne primjerke genetski modificirane pšenice.


Tri aktivista Greenpeacea ušla su u sjedište Znanstveno-industrijskog istraživačkog centra (CSIRO) u Canberri i kosilicom posjekli genetski modificirane usjeve pšenice. Policije je nakon toga krenula u akciju zbog "nelegalnog upada na posjed i nanesene štete". Za sada nitko nije uhićen.

Australski državni ured za gensku tehnologiju je priopćio da je rizik od uništene pšenice za ljude i okoliš bio zanemariv, a CSIRO je ustvrdio da su uništeni mjeseci istraživačkog rada na usjevima koji bi bili zdraviji po ljude.

Čelni čovjek australskog Greenpeacea Steve Campbell tvrdi upravo suprotno. 'Postoje ozbiljni rizici povezani s GMO pšenicom, rizici po zdravlje, naš okoliš i naše gospodarstvo', kazao je Campbell. Odlučno tvrdi da vlada te rizike ignorira i prikriva. (Hina)
 

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa Dok je Europa pod snažnim mjerama, oni slave Uskrs bez ikakvih ograničenja. Stanovnici jedne od najuspješnijih zemalja pohrlili na plaže Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...''