Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planiran atentat?

Policija u Sarajevu istražuje prijetnje novinaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Sarajevske županije istražuje tvrdnje o pripremi ubojstva novinara TV Federacije BiH (FTV) Bakira Hadžiomerovića no za sada nema dokaza koji bi potvrdili kako je riječ o utemeljenim navodima, prenose u četvrtak sarajevski dnevni listovi izvješćujući opširno o javnim polemikama koje su ove informacije izazvale.

Zaštitu Hadžiomerovića zatražili su uprava RTV Federacije BiH, sindikat te medijske kuće i brojne nevladine udruge. Prema navodima 'Oslobođenja', Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH informaciju o navodnim pripremama atentata na Hadžiomerovića koji uređuje popularni politički magazin '60 minuta' primilo je 25. rujna. Neidentificirani izvor za kojega se zna tek kako je osuđenik koji izdržava kaznu u jednom od zatvora u BiH prenio je federalnim policajcima informaciju kako su Naser Keljmedni i Naser Krujeziu, osobe poznate kao pripadnici organiziranog kriminala, zajedno s Fahrudinom Radončićem, vlasnikom tvrtke 'Avaz', platili novac stanovitoj osobi iz Beograda kako bi se obavilo ubojstvo Hadžiomerovića.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

>> FTV tvrdi da se priprema atentat na njezina urednika

U preslici policijskog izvješća koje donosi 'Oslobođenje' spominje se ime stanovitog Dragana Supića kao posrednika u organizaciji Hadžiomerovićeva ubojstva. Supić je rođen u Derventi u BiH 1972. godine, u Bihaću je 2003. godine uhićen i potom osuđen na četiri i pol godine zatvora a krajem kolovoza ove godine uhićen je u Srbiji u okviru akcije koju je tamošnja policija povela protiv krijumčara narkoticima. Ravnatelj Uprave policije federalnog MUP-a Zlatko Miletić izjavio je kako je policija odmah poduzela sve potrebne mjere, uključujući dodatnu zaštitu Hadžiomerovića koji zbog ranijih prijetnji već mjesecima ima policijsku pratnju. 'Sve ostalo posao je Tužiteljstva BiH i mi ne možemo dalje postupati dok županijski tužitelj ne izda nalog što dalje činiti', izjavio je Miletić.

'Riječ je o običnoj izmišljotini'

Iz Županijskog tužiteljstva potvrđeno je kako se provjere nastavljaju ali i istaknuto da dosadašnja istraga nije potvrdila informacije što ih je prenio javnosti nepoznati osuđenik. Prema navodima 'Oslobođenja', ključnu ocjenu o nepouzdanosti ove prijave dala je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA). List 'Dnevni avaz' čiji se vlasnik Radončić pominje kao jedan od sudionika u uroti da se ubije Hadžiomerovića, u četvrtak odlučno tvrdi kako je riječ o običnoj izmišljotini odnosno da Keljmedni i Krujeziu možda i jesu bili na sastanku u hotelu 'Radon plaza' no da Radončić s njima nema ništa. 'Jedini grijeh vlasnika 'Avaza' bio je što je u tom trenutku (njihova sastanka) prošao hodnicima svog hotela', piše ovaj list.

Sam Radončić optužbe je nazvao 'monstruiznim konstrukcijama'. 'To smatram posljedicom nervoze i strahom pojedinih lobija i znanih lopova da ću pobjedom na listopadskim izborima (2010. godine) zaustaviti opću pljačku', izjavio je Radončič koji je nedavno utemeljio i vlastitu političku stranku i najavio sudjelovanje na općim izborima naredne godine. Kao glavnog kreatora navodne urote protiv Radončića njegov 'Dnevni avaz' vidi predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatka Lagumdžiju ali i zamjenika Visokog predstavnika za BiH Raffija Gregoriana. Taj je američki diplomat na strancama 'Avaza' postao progonjena osoba nakon što je iz OHR-a ranije ovog mjeseca 'procurilo' nekoliko internih dokumenata odnosno grafikona na kojima su skicirane veze poznatih javnih osoba s protuzakonitim aktivnostima i kriminalcima. Među imenima takvih kod Bošnjaka našlo se i ono Fahrudina Radončića. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene