Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Mumbai u Londonu?

Policija studente plašila aktivacijom bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiv je način na koji je izvedena protuteroristička operacija na sveučilištu u Liverpoolu. Studentima je bilo rečeno da se sklone u knjižnicu gdje je zatim sa policajcima naoružanim automatskim puškama došlo osoblje fakulteta i vikalo: Imaju bombu!

Na sjeverozapadu Engleske jučer je provedena velika protuteroristička akcija u kojoj su uhićena dvanaestorica muškaraca. Među ostalim premetačina i potraga za teroristima je provedena i na sveučilištu Johna Mooresa u Liverpoolu. Uhićene teroriste se sumnjiči da su planirali napad poput onog u Mumbaiu gdje je ubijeno 166 ljudi. Zanimljiv je način na koji je izvedena operacija na sveučilištu u Liverpoolu. Studentima je bilo rečeno da se sklone u knjižnicu gdje je zatim sa policajcima naoružanim automatskim puškama došlo osoblje fakulteta i vikalo: Imaju bombu!

Pročitajte i ovo Kamion u kojem je kod Londona pronađeno 39 tijela (Foto: AFP) - 1 optužnica protiv vozača Novi obrat u istrazi tragične smrti 39 ljudi: Policija traga za dvojicom braće koji bi mogli biti ključni za slučaj Slika nije dostupna Bdijenja diljem zemlje Zbog smrti 39 ljudi u kamionu uhitili ženu i muškarca: Sumnjiči ih se za ubojstva i trgovanje ljudima

Zaposlenici fakulteta su kazali studentima da se nalaze u terorističkoj situaciji te da teroristi prijete aktivacijom bombe te su naložili studentima da se odmaknu od prozora. U nadziranoj zoni tada se nalazilo oko 200 studenata.

Pakistanci htjeli ponoviti napad na Mumbai u Engleskoj?

Nicholas Higgins, jedan od studenata koji se tada nalazio u knjižnici, otišao je na vrh zgrade gdje je imao panoramski pogled na uhićenja. Kaže da je vidio dvojicu muškaraca kako leže na podu s rukama na leđima, te policajce koji su im uperili automatske puške u glavu. Higgins kaže da su ju uhićeni izgledali kao Azijci. Drugi student je za The Sun rekao kako je vidio da policija koristi električne šokere, odnosno pištolje za omamljivanje pri uhićenju osumnjičenih terorista.

Policija je u ovoj akciji tražila Pakistance koji su u Englesku ušli na temelju studentskih viza. Svi su u zemlju ušli prošle godine a britanske snage sigurnosti se pribojavaju da su planirali napad poput onog u Mumbaiu prilikom kojeg je poginulo 166 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene