Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu napetosti između Kine i Tibeta

Policija pucala u tibetanskog redovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napetost je porasla u jednome gradu u pokrajini Sečuan, na jugozapadu Kine, gdje je policija pucala u tibetanskog redovnika koji se zapalio, uoči obilježavanja 50. obljetnice odlaska Dalaj-lame u progonstvo, izvijestili su svjedoci i protibetske organizacije.

Kako navodi organizacija 'Free Tibet', sa sjedištem u Londonu, policija je pucala u redovnika koji se netom bio zapalio, u gradu Abi, u pokrajini Sečuan. Izgred se dogodio u petak.

Pročitajte i ovo Ilustracija masovna pucnjava u Iranu Muškarac kalašnjikovim ubio 12 članova obitelji, uključujući oca i brata Pucnjava u Bijeljini Nema informacija o ozlijeđenima VIDEO Pucnjava u susjedstvu: U dvorište političara bačena eksplozivna naprava

Po navodima druge organizacije, 'Students for a Free Tibet' (Studenti za slobodan Tibet), tragedija se dogodila u blizini samostana Kirti, kada su vlasti pokušale spriječiti velik broj redovnika da uđu u samostan.

Policija je triput zapucala u mladića po imenu Tape, a odmah zatim je uklonila tijelo, tvrdi ta organizacija koja nije mogla reći je li mladić na životu. Tamošnja vlada i policija nisu komentirali događaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene