Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napetost je porasla u jednome gradu u pokrajini Sečuan, na jugozapadu Kine, gdje je policija pucala u tibetanskog redovnika koji se zapalio, uoči obilježavanja 50. obljetnice odlaska Dalaj-lame u progonstvo, izvijestili su svjedoci i protibetske organizacije.


Kako navodi organizacija 'Free Tibet', sa sjedištem u Londonu, policija je pucala u redovnika koji se netom bio zapalio, u gradu Abi, u pokrajini Sečuan. Izgred se dogodio u petak.

Po navodima druge organizacije, 'Students for a Free Tibet' (Studenti za slobodan Tibet), tragedija se dogodila u blizini samostana Kirti, kada su vlasti pokušale spriječiti velik broj redovnika da uđu u samostan.

Vezani članci Pucnjava u Kaliforniji - 2 VIDEO Krvavo jutro u Kaliforniji: Zaposlenik željeznice otvorio vatru u spremištu za vlakove, ubio osmero ljudi Počast za Georga Floyda Još jedna pucnjava u SAD-u: Dvoje mrtvih i osmero ranjenih u centru Minneapolisa

Policija je triput zapucala u mladića po imenu Tape, a odmah zatim je uklonila tijelo, tvrdi ta organizacija koja nije mogla reći je li mladić na životu. Tamošnja vlada i policija nisu komentirali događaj.