Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajkun iz susjedstva

Policija privela najbogatijeg Slovenca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija potvrdila je da je započela opsežnu kriminalističku istragu o poslovanju poduzeća 'Tuš', a mediji javljaju da je na ispitivanju u policiji zadržan najbogatiji Slovenac, vlasnik toga poduzeća Mirko Tuš.

U istrazi o poslovanju 'Tuša', jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Sloveniji, do sada je obavljeno desetak kućnih pretraga, u istrazi sudjeluje 60-ak kriminalista na području cijele države. Policija je privremeno zadržala pet osoba koje ispituju u svezi s gospodarskim kriminalom i sumnjama u korupciju, izjavio je za Slovensku televiziju predstavnik slovenske policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"



Slovenski mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, navode kako je istraga usredotočena na sumnje o tome kako je to poduzeće, u vlasništvu 'tajkuna' iz Celja Mirka Tuša, prije nekoliko godina bez javnog natječaja steklo licencu za mobilnu telefoniju te tako svoj spektar svojih poslovnih aktivnosti raširilo i na telekomunikacije.

Imovina vrijedna 196 milijuna eura

Među zadržanima koje ispituje policija prema navodima medija nalazi se i sam Mirko Tuš, čovjek koji prema ljestvici revije 'Manager' još uvijek nosi titulu najbogatijeg Slovenca. Vrijednost njegove imovine lani je procijenjena na 196 milijuna eura, a zadnjih ju je godina znatno smanjila gospodarska kriza i teškoće u servisiranju velikih kreditnih obveza iz vremena najveće ekspanzije lanca 'Tuš'.

Predstavnik policije nije želio potvrditi da je među uhićenima i sam Tuš, rekavši da to ne može reći zbog zaštite osobnih podataka, ali da je policija u okviru istrage do sada oduzela slobodu petorici osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene