Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija privela 600 Tibetanki koje su prosvjedovale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepalska je policija u nedjelju u Katmanduu privela oko 600 Tibetanki, među kojima je bilo mnogo redovnica, zbog protukineskih demonstracija.

Prosvjednice su se okupile u središtu grada namjeravajući održati tri odvojena prosvjeda, no policija je većinu u tome spriječila i privela ih u policijske postaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kataklizmički prizori VIDEO Prije i nakon potresa: U jednom trenutku mirno jedu u restoranu, u sljedećem - panika Slika nije dostupna 'Moraju se dobro nositi sa samoćom' Posluju 1500 godina i traže zaposlenike!

Dužnosnik policije R.P. Dhamala izjavio je kako je uhićeno više od 600 žena koje su demonstrirale. Riječ je o najvećem broju uhićenih prosvjednika u jednome danu otkad su Tibetanci u ožujku počeli s prosvjedima protiv kineskih vlasti. Usto je riječ o prvim prosvjedima u kojima su sudjelovale samo žene.

Nepalske su vlasti ranije izvijestile kako ne namjeravaju dopustiti prosvjede protiv Kine, jer bi oni mogli dovesti u opasnost bliske odnose između dviju zemalja.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene