Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteli mu i auto

Zaplijenili mu klavir kojim je uveseljavao prosvjednike na Taksimu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtva brutalnog policijskog obračuna s prosvjednicima u Istanbulu bio je i njemački pijanist Davide Martello, koji je nekoliko večeri uveseljavao demonstrante na trgu Taksim.

Turska je policija navodno zaplijenila klavir na kojem je nekoliko večeri zaredom svirao mladi njemački pijanist, uveseljavajući svojim sviračkim umijećem okupljene demonstrante na istanbulskom trgu Taksimu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hit na internetu VIDEO Na Taksim dovukao klavir i koncertom razbio sve napetosti! Slika nije dostupna Napeto u Istanbulu Prosvjednici se vratili na Taksim, kako će reagirati policija?

Kako piše Guardian, Davide Martello (28) tvrdi da su mu instrument s kojim putuje po svijetu, a u Istanbulu se zaustavio kako bi dao podršku prosvjednicima, oteli tijekom subotnjeg rastjerivanja okupljenih iz Gezi parka, pored Taksima. 'Turska mi je policija zaplijenila klavir, automobil i iPhone. Trebam pomoć!!!', napisao je na svom profilu na Facebooku.

>> VIDEO Na Taksim dovukao klavir i koncertom razbio sve napetosti!

Kasnije je u intervjuu za New York Times opisao kako je gurao klavir prema svom autu da bi se iznenada našao u velikom oblaku suzavca. 'Nisam mogao vjerovati što se događa', dodao je.

Kada se dim razišao, u jednoj je obližnjoj ulici mislio zasvirati, ali onda se pojavila policija. Naredili su mu da iz auta pokupi najnužnije stvari, nakon čega su mu zaplijenili i auto i prikolicu i klavir. Kaže kako trenutno pregovara o povratu svojih stvari, ali je uvjeren kako će ga natjerati da zauzvrat nešto plati.

Snimke Martellovih koncerata postale su jednim od simbola demonstracija na Taksimu. U jednoj je rundi svirao čak 14 sati.

On je trenutno na svjetskoj turneji s ciljem da obiđe veći broj metropola. Dosad je bio u Ateni, Podgorici, Ljubljani, Budimpešti, Monacu, Tirani i Istanbulu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene