Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija koja vodi globalnu potragu za britanskom djevojčicom koja je nestala 2007., objavila je da ima novu verziju događaja koji okružuju njezinu navodnu otmicu.


Madeleine McCann je u dobi od tri godine nestala iz sobe u portugalskom odmaralištu Praia da Luz. Bilo je to u svibnju 2007., a njezini su roditelju u to vrijeme s prijateljima večerali u obližnjem restoranu. Nestanak djevojčice potaknuo je potragu koja je dugo privlačila zanimanje medija.

U priopćenju što ga je u nedjelju izdala britanska policija, kaže se kako postoji plan objavljivanja niza računalnih foto-robota osoba koje se traže radi ispitivanja. Policija će putem televizije pozvati ljude da pruže informacije to tom slučaju.

Vezani članci Slika nije dostupna Scotland Yard: 'Imamo nove dokaze o nestanku Madeleine McCann' Slika nije dostupna Pred rješenjem? 'Imamo najveću priliku pronaći Madeleine McCann'

>> Policija: Objavit ćemo sliku osumnjičenog za otmicu Madeleine McCann

'Svrha poziva jest identifikacija tih muškaraca, kako bismo eliminirali viđene, a nedužne, odnosno kako bismo ustanovili jesu li ikako povezani sa slučajem', kaže se u priopćenju britanske policije. 'Rekonstrukcija vremenskog slijeda događaja koju smo sada napravili daje novu važnost nekim situacijama i kretanju ljudi'.Policija je posebno zainteresirana za jednoga muškarca kojega je u odmaralištu u vrijeme nestanka Maddie McCann vidjelo dvoje očevidaca. Njegov fotorobot su i objavili, a možete ga vidjeti iznad.

'On može, a i ne mora biti presudan u rješavanju ovoga slučaja, ali bilo bi nam veoma važno da ga nađemo i razgovaramo s njime', rekao je inspektor Andy Redwood. U suradnji s BBC-jevom emisijom Crimewatch, policija je sastavila dosad najdetaljniju rekonstrukciju dana kad je McCann nestala.

Policijski poziv emitirat će se u Britaniji u ponedjeljak, a zatim i u Nizozemskoj i Njemačkoj, objavljeno je. 'Znatno su se promijenili i vremenski slijed i prihvaćena verzija događaja', rekao je Redwood, ali nije odao pojedinosti. Britanska je policija u srpnju počela vlastitu istragu tog nestanka uz obrazloženje da vjeruju kako je Maddie McCann možda još živa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook