Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga pokazala da novinar nije muškarac sa snimke

POLICIJA I DALJE TRAŽI 'ČOVJEKA SA ŠEŠIROM' Preminule još četiri žrtve brutalnih napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska policija u utorak je objavila video snimku s nadzornih kamera u zračnoj luci Zaventem, pokušavajaći otkriti tko je "muškarac sa šeširom" na glavi, što upućuje da to nije Faycal Cheffou, kako se do sada mislilo.

'Ako prepoznajete ovu osobu ili imate informacije o atentatu, molimo da se javite istražiteljima', objavila je policija.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Faycal Cheffou je uhićen u četvrtak ispred Palače pravde u središtu Bruxellesa, nakon čega se pojavila informacija da je on treći terorist sa snimke, onaj u svjetloj jakni i crnim šeširom na glavi.

Po podacima koji su iscurili iz tužiteljstva njega je prepoznao taksist koji je dovezao trojicu terorista u zračnu luku, ali to nije dovoljno da se i službeno potvrdi identitet te osobe.

Po svemu sudeći dodatne istrage pokazale su da Faycal Cheffou nije čovjek sa snimke. Ured belgijskog saveznog tužitelja je priopćio da je oslobodio Faycala C., dodajući da nema dokaza koji bi opravdali njegovo daljnje zadržavanje.

Broj mrtvih u napadima u Bruxellesu povećan na 35

Osim iz Belgije žrtve su iz Velike Britanije, Italije, Kine, Nizozemske, Francuske, Njemačke, Švedske te Sjedinjenih Država koje su potvrdile u nedjelju da su u Bruxellesu ubijena četiri američka državljana. ( Broj mrtvih u terorističkim napadima počinjenima 22. ožujka u Bruxellesu narastao je na 35 , jer su četiri žrtve umrle od zadobivenih ozljeda u bolnici, u ponedjeljak je objavila ministrica zdravstva.

'Četiri osobe umrle su u bolnici. Medicinske ekipe učinile su sve što je bilo u njihovoj moći. Ukupan broj mrtvih: 35', objavila je ministrica Maggie De Block.

Taj podatak uključuje i trojicu samoubojica.

Centar je ranije govorio o 31 ubijenoj osobi uključivo samoubojice u napadima počinjenima u utorak u zračnoj luci Zaventem i na postaji podzemne željeznice.

Dosad je identificirano 28 osoba ubijenih u terorističkim napadima u kojima je ranjeno više od 300 ljudi.

U zračnoj luci identificirano je 15 osoba, među kojima je šest državljana Belgije, a devetero iz drugih zemalja, objavio je krizni centar.

Među 13 mrtvih u napadima na postaji podzemne željeznice deset je državljana Belgije, a tri su stranci.

Belgijsko tužiteljstvo optužilo tri osobe za sudjelovanje u terorističkim aktivnostima

Belgijsko tužiteljstvo optužilo je u ponedjeljak tri osobe za 'sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine' nakon niza uhićenja koje je policija provela u nedjelju u više belgijskih gradova.

Tužiteljstvo je u svom priopćenju objavila samo imena i prvo slovo prezimena optuženih. To su Yassine A., Mohamed B. i Aboubaker O.

Policija je u nedjelju obavila 13 pretresa u području Bruxellesa i Antwerpena u kojima je uhićeno ukupno devet osoba. Šest od tih devet osoba je pušteno na slobodu nakon saslušanja, a tri su zadržane i optužene.

U interesu istrage, tužiteljstvo nije otkrilo drugih pojedinosti o tim slučajevima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene