Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski predsjednik Moshe Katzav, umiješan u seksualni skandal koji bi ga mogao koštati položaja i zatvorske kazne do 16 godina, sutra će biti podvrgnut novom policijskom ispitivanju radi "dodatne istrage".


"Istražitelji će u službenoj predsjedničkoj rezidenciji u Jeruzalemu ponovo ispitati Katzava kako bi dopunili svoju istragu", kazao je glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld. 

Vezani članci Yair Lapid - 2 Novinar, MMA borac i najpoželjniji muškarac: Tko je čovjek koji je sastavio najnevjerojatniju koaliciju u izraleskoj povijesti? Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Javorović) Vijest o višestrukom silovanju maloljetnice potresa Izrael: "To nije samo zločin nad djevojkom, nego nad čitavim čovječanstvom"

Odbio je objasniti taj najnoviji razvoj događaja jer je policija, naime, sredinom listopada objavila da je okončala tromjesečnu istragu tijekom koje je u pet navrata ispitivala izraelskog predsjednika.

Po okončanju istrage 16. listopada, policija je državnom odvjetniku Menahemu Mazouzu preporučila da optuži predsjednika Katzava za silovanje svoje bivše tajnice i jedne zaposlenice dok je obnašao dužnost ministra turizma.

Policija je također preporučila da se predsjednika pravno goni i zbog seksualnog uznemirivanja pet drugih žena, nedoličnih radnji, nesavjesnog obavljanja dužnosti te zbog ometanja pravde.