Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni

Policajci na minutu prekinuli rad zbog preblagih kazni napadačima na policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci diljem Hrvatske danas u podne simbolično su na minutu prekinuli svoj rad kako bi odali počast stradalim kolegama i izrazili nezadovoljstvo blagim kaznama prema napadačima na policijske službenike.

Na inicijativu Sindikata policije Hrvatske (SPH) policajci su u podne uključili svjetlosne i zvučne signale na službenim vozilima i na minutu obustavili rad kako bi iskazali počast svim kolegama koji su dali svoj život ili teško nastradali prilikom obavljanja službenih zadaća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Sindikalna akcija uslijedila je par dana nakon što je Kristijan Keleminović, koji je lani u svibnju polio benzinom i zapalio dvojicu policajaca, oca i sebe, na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi za pokušaj teškog ubojstva policajaca, te je osuđen na tri godine zbog nedjela protiv opće sigurnosti.

Policajci Marko Lasić i Pero Jeleč su s teškim opeklinama u bolnici proveli nekoliko tjedana, dok je Keleminović gotovo četiri mjeseca proveo u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Predsjednik SPH-a Dubravko Jagić izjavio je Hini da je akcija organizirana kako bi podržali policajce koji su teško stradali od zapaljivog sredstva, ali i upozorili na sve brojnije napade na kolege, nepoštivanje teškog i opasnog policijskog posla, te sveopću hajku na bilo kakvo postupanje policajaca.

Nakon prijetnje štrajkom u MUP-u danas isplaćene plaće

"Sindikat izražava nezadovoljstvo presudama prema osobama koje su napale policijske službenike iz vrlo jednostavnog razloga - jer nisu primjerene", kazao je Jagić.

SPH nikoga ne proziva niti na ikoga vrši pritisak, tvrdi Jagić, ali upozorava da kazne koje se izriču napadačima na policajce umjesto represivno, djeluju stimulirajuće.

"Mi smo tu da štitimo građane, njihove živote i imovinu, ali država nam mora pomoći jer ne možemo dobro štititi druge ako ne možemo zaštititi ni sami sebe i ako sustav ne stoji iza nas", rekao je Jagić.

Po podacima sindikata s terena, prosvjednoj akciji se priključilo 70-ak posto policijskih službenika. Policajci su rad prekinuli samo u slučaju da nisu bili na važnim intervencijama kako ne bi došlo do ugrožavanja građana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene