Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte dramatičnu snimku

Policajac spašavao trogodišnju djevojčicu zarobljenu 12 sati u vrućem automobilu na Floridi

Spašavanje djevojčice iz užarenog automobila (Screenshot: Policija Seminole)
Spašavanje djevojčice iz užarenog automobila (Screenshot: Policija Seminole)
Policija grada Seminole na Floridi objavila je snimku spašavanja trogodišnje djevojčice iz užarenog automobila. Djevojčica je u užarenom vozilu bila zaključana 12 sati.

Sve se dogodilo 17. lipnja ove godine, nešto prije podneva. Policajac Bill Dunn ugledao je tijelo malene djevojčice u automobilu parkiranom na suncu. Pomislio je da više nije živa. "Vani je bilo 27 stupnjeva, no u autumobilu je bilo više od 40. Opipao sam puls djevojčice, bio je vrlo, vrlo slab", kazao je policajac.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Na snimci koju je objavila policija vidi se Dunn koji trči s djevojčicom u naručju. Prema njegovim riječima, kad ju je položio u službeno vozilo i upalio klimu, njezine oči su se trznule. Pojurio je u bolnicu. "U redu je, bit ćeš ok, pričaj sa mnom", ponavljao joj je svjestan kako nema puno vremena za spašavanje djevojčice.

Predao ju je na Odjel traume u lokalnu bolnicu i otišao nakon što je shvatio kako za nju više ne može ništa učiniti. Djevojčica je puštena iz bolnice nakon tri dana i Dunn ju je mogao posjetiti. "Ovakvi trenutci čine život vrijednim. Toliko sam sretan da ne mogu opisati", kazao je Dunn.

Iz policije je priopćeno kako je majka djevojčice, 33-godišnja Casey Dyan Keller, nazvala broj za hitne situacije 911 tvrdeći kako je netko ukrao automobil s njezinom kćeri. Dolaskom na mjesto događaja, policajci su zaključili kako je majka zapravo napustila djevojčicu još večer prije. Ostavila ju je pričvršćenu na sjedalu automobila i zaključanu nakon što je navečer izašla do trgovine kako bi kupila piće, a onda je zaboravila na automobil i trogodišnju kćer u njemu.

Svake godine umre najmanje 36 djece

U Americi svake godine umre više od 36 djece koja ostaju zaključana u užarenim automobilima. Iako je teško za objasniti kako je moguće da majka zaboravi na dijete u automobilu, stručnjaci smatraju kako se radi o pogreškama koje se događaju kad ljudi izađu iz svakodnevne rutine. "Majka nenaspavana, otac kasni na posao... Oni jednostavno pomisle kako je dijete na sigurnom u obiteljskom domu ili vrtiću i zaborave na dijete koje ostaje u automobilu. Realnost je puno gora od toga", smatraju u policiji.

Šerif Dennis Lemma kaže kako zna ljude koji su vidjeli ovakve priče u medijima i bili sigurni da se njima to ne može dogoditi. "Ako nije rutina, može se dogoditi svakome, znam neke od njih", dodao je Lemma. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene