Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal

Policajac snimljen kako kolegi predlaže da ubije kćer 'iz časti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski policajac snimljen je kako predlaže ocu nestale 14-godišnje kćeri, da je ubije 'iz časti'.

Shaukeen Mohammed, čija je kći oteta u provinciji Utar Pradesh prije dva mjeseca, zatražio je od zamjenika glavnog inspektora policije S. K. Mathura pomoć u vraćanju kćeri.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Umjesto toga, Mathur mu je sugerirao kako mu je kći pobjegla, te je dodao kako bi je ubio, da joj je u rodu, prenosi Times of India.

"Nemam čarobnu moć kojom bih vratio tvoju kćer. Ako je pobjegla, treba te biti sram. Ja bih ubio svoju sestru da je pobjegla ili bih ja izvršio samoubojstvo", rekao je Mathur, a njegov odgovor snimljen je i kamerom.

Komentari policajca izazvali su bijes među aktivistima za ženska prava i potvrdili da je u sjevernoj Indiji široko rasprostranjeno "ubojstvo iz časti".

Kako navode aktivisti, godišnje se dogodi više od 1.000 ubojstava iz časti u Indiji, gdje odbjegle ljubavnike hvataju i ubijaju članovi njihovih obitelji, jer su "osramotili" svoje obitelji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene