Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajac prodavao fotografije Haiderove nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koruški policajac suspendiran je zbog toga što je novinarima prodavao fotografije olupine automobila poginulog predsjednika koruške vlade Joerga Haidera.

Policajac je u noći na 11. listopada bio u službi i privatnom je kamerom snimao mjesto nesreće. Nakon što je te fotografije prodao novinarima, prijeti mu suđenje zbog povrede službene tajne.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Policajac će se morati suočiti i s internim stegovnim postupkom.

Slučaj je postao poznat nakon što su jedan austrijski časopis, njemački bulevarski list, a kasnije i jedne austrijske dnevne novine došle u posjed detaljnih snimaka s mjesta nesreće.

'Policija nije službeno dopustila objavu nikakvih fotografija', izjavio je Gottlieb Tuerk, glasnogovornik koruške policije. 

Policajac je djelovao protuzakonito, naglasio je Tuerk.

Snimke što ih je napravio ponudio je, a kasnije i prodao različitim medijima. U prvom saslušanju odmah je priznao što je učinio i trenutačno je suspendiran, a predmet je predan državnom odvjetništvu u Klagenfurtu, dodao je policijski glasnogovornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene