Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajac je od svoji kolega dobio nadimak "Superman" nakon što je uhvatio kamion koji je padao s vrha mosta.


Prometni policajac Martin Willis zatekao je vozilo koje se balansiralo na rubu mosta. U vozilu se još uvijek, izvještava Independent, nalazio vozač

Vezani članci Clea Brozović Pronađena 19-godišnja Clea Brozović koja je nestala u Frankfurtu: ''Dobro je'' Pas u automobilu, ilustracija Drama u Poreču: Sat vremena u zaključanom autu na parkiralištu ostavili dvije kćerkice i psa

Willis, prvi policajac koji se pojavio na mjestu nesreće, bio je prisiljen držati vozilo sve dok vatrogasci nisu stigli. Na svom Twitter profilu objavio je da ne može "objasniti olakšanje" koje je osjetio kada je pomoć došla.

Napisao je: "Prvi na sceni nesreće ovog jutra. Suočio sam se s vozilom koje se sa zatočenim vozačem balansiralo na rubu mosta. Nakon što sam ga držao dovoljno dugo da se prestane njihati na vjetru, ne mogu opisati olakšanje koje sam osjetio kada je spasilačka ekipa stigla na mjesto nesreće."

Willis je zbog svoga čina pohvaljen i među policijom i u javnosti. "Tvoj Superman plašt nije na slici!"

Vozač kamion spašen je iz vozila i odveden je u bolnicu, gdje je njegovo stanje proglašeno "ozbiljnim, ali ne opasnim za život".

Vatrogasna i spasilačka postaja je u izjavi rekla da su "hitne službe zajedno odradile nevjerojatan posao kako bi spasile vozača vozila", te je dodala da se "muška žrtva oporavlja u bolnici nakon situacije koja je sigurno bila zastrašujuća".