Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preledeno i za Sibir

Polarne hladnoće u Rusiji: Temperature padaju i ispod -50!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka vala hladnoće život je izgubilo 56 ljudi, više stotina ih je hospitalizirano, no temperature su i dalje u debelom minusu.

Ledene temperature koje su zahvatile Rusiju prouzročile su smrt još dvije osobe u 24 sata, čime se broj mrtvih u valu hladnoće popeo na 56 u tjedan dana, izvijestila je ruska agencija Ria Novosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Velika hladnoća u SAD-u (Foto: AFP) Polarni vrtlog Ekstremna hladnoća u Americi ubila najmanje 12 ljudi: Brutalni vjetrovi, snijeg i led okovali zemlju

>> Val hladnoće u Rusiji odnosi žrtve

'U zadnja 24 sata 153 osobe stradale su od smrzavanja, 58 ih je odvezeno u bolnicu a dvije su umrle', rečeno je iz medicinskog izvora koji citira agencija.  Ukupno je od početka vala hladnoće hospitalizirana 351 osoba, a 56 ih je smrtno stradalo.

Od 14. prosinca temperature padaju ispod -20 stupnjeva u Moskvi te ispod -50 u nekim područjima Sibira. Meteorološka služba predviđa da će val hladnoće trajati do početka sljedećeg tjedna.

Iz Novosibirska su stigle nevjerojatne snimke stanara jednog tamošnjeg nebodera koji je sa svog balkona iz posude bacio kipuću vodu. Temperatura zraka bila je -41, a voda se smrznula praktički odmah. Snimka, koju smo objavili još prije tri dana, u međuvremenu je obišla svijet. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene