Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Yoo Byung un glava je obitelji koja je vlasnik trajekta u čijem je potonuću prošli mjesec život izgubilo više od 300 ljudi.


Južna Koreja nudi nagradu u iznosu od gotovo pola milijuna dolara za informacije koje bi dovele do hvatanja Yoo Byung una, glave obitelji koja je vlasnik trajketa koji se prevrnuo i potonuo prošli mjesec, pri čemu je poginulo više od 300 ljudi, piše Reuters.

Naime, nakon tjedan dana uzaludne potrage, vlasti su odlučile višestruko povećati početnu nagradu koja je sada maksimalna dopuštena prema kaznenom zakonu.

Južnokorejski parlament otvorit će istragu o brodolomu

Vezani članci Nagrađeni najuspješniji maturanti - 1 Briljirali na državnoj maturi i zasluženo nagrađeni: "Nema neke tajne. Ako se radi bit će rezultata" Slika nije dostupna Uhićen vlasnik tvrtke odgovorne za trajekt u kojem se poginulo i nestalo više od 300 osoba!

'Ovo je najveći iznos ikada ponuđen od strane vlasti', rekao je dužnosnik tužiteljstva uključen u slučaj.

Vlasnika tvrtke traže zbog pronevjere, nemara i utaje poreza koji se povezuju s holdingom u vlasništvu jegovih sinova. Nagrada je ponuđena i za hvatanje jednog od njih, a vjeruje se da je drugi u SAD-u. Trojac se ranije oglušio na pozive da dođu na saslušanje.

Ronilac poginuo u pretraživanju južnokorejskog trajekta

Kći osumnjičenog, koja je također upravljala dijelom kompanija, uhićena je u Francuskoj.

Ronioci još uvijek tragaju za tijelima 16 ljudi koji se vode kao nestali. Počinju i pripreme za rezanje trupa potpnulog trajekta u blizini krme gdje je, vjeruje se, velik dio nestalih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook