Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvogodišnja djevojčica kojoj su kosa i odjeća zapele u pokretnim stepenicama već je prestala disati kad ju je u posljednji čas spasio bolničarka koji se tamo slučajno zatekla.


Djevojčicu su od skalpiranja doslovce dijelili centimetri kada je bolničarka Mandy Caulfield, koja je bila u shoppingu sa svojim dvogodišnjim sinom, začula paničan vrisak njezina oca: 'Zaustavite stepenice, ne mogu je izvući van'. Gđa. Caulfield pohitala je prema njima i vidjela malenu djevojčicu koja je već prestala disati a lice joj je poprimalo plavu boju. Ocu koji ju je bespomoćno pokušavao izvući stepenice su već također ulovile odjeću. Iskusna bolničarka brzo se snašla - izvukla je škare iz torbe i prerezala lepršavi kostimić vile koji je zapeo i gušio malenu oko vrata.

Malena već poplavila

Vezani članci Djevojčica (14) poginula na tračnicama - 2 Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj je poginula 14-godišnjakinja: "Iza zadnjeg vagona je prelazila prugu" Uska odjeća Odjeća ih stalno sputava i steže, pa je neprestano natežu i skidaju

'Kada sam joj oslobodila vrat i kada smo vidjeli da je počela ponovno disati svi smo odahnuli', ispričala je gđa. Caulfield za australski radio 3AW. Nakon toga su oslobodili i oca, a majka djevojčice je zapričavala i umirivala prestravljenu djevojčicu dok je gđa. Caulfield nastavila rezati njezinu odjeću i kosu koja je i dalje bila zarobljena između stepenica. 'Ležala je na hladnim stepenicama neko vrijeme jer sam polako rezala kosu koja je bila jako zategnuta pokušavajući joj osloboditi glavu. Trebalo mi je dobrih 15 do 20 minuta da joj odrežem kosu. Napravila sam joj užasnu frizuru', našalila se spasiteljica nakon što je sve sretno završilo. Djevojčica je prevezena u bolnicu na promatranje, no prema prvim informacijama nema težih ozljeda.

Isti slučaj u Engleskoj

Gotovo isti slučaj dogodio se ovog tjedna i u sjevernoj Engleskoj, u jednom shopping centru u Gatesheadu u blizini Newcastlea. Trogodišnja djevojčica također je srećom uspjela izbjeći teške ozljede ili čak smrt nakon što joj je kosa zapela u pokretnim stepenicama.