Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopan Litvinenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otrovani bivši ruski špijun Aleksandar Litvinenko pokopan je jučer na groblju u Londonu a istovremeno su ruske vlasti objavile da pokreću vlastitu istragu o njegovoj pogibiji.

Na groblju Highgate Cemetery, na kojem je pokopan i Karl Marx, bilo je nazočno oko 50 ožalošćenih, a osim Litvinenkove supruge i malog sina viđeni su i bivši čečenski vođa Ahmed Zakajev, milijarder bjegunac Boris Berezovski, filmski redatelj Andrej Nakrasov i drugi disidenti. Prije pokopa, u jednoj od glavnih londonskih džamija održane su molitve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkriveni novi tragovi polonija 210 Slika nije dostupna Uhićen Litvinenkov suradnik Mario Scaramella

Litvinenko je preminuo 23. studenoga od posljedica trovanja
radioaktivnog polonija 210. Sa samrtničke postelje, taj bivši
operativac KGB-a, koji je 2000. prebjegao u Veliku Britaniju, za svoju je smrt okrivio ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Moskva je te optužbe odbacila kao besmislice, a ruski tužitelji ne samo da su objavili da pokreću istragu o Litvinenkovoj smrti već i istragu o pokušaju atentata na Dimitrija Kovtuna, također bivšeg špijuna koji se sastao s Litvinenkom na dan kada je otrovan."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene